
Kaliska pizzeria Tutti Santi, która doczekała się ogromnego ogromnego grona wielbicieli mistrzowskiej włoskiej pizzy, startuje z nowym pomysłem. Właśnie powstały delikatesy z wyśmienitymi produktami jak sery, wędliny, oliwy, makarony i inne, sprowadzanymi prosto z Włoch, od najlepszych producentów
Wszystkie specjały można zamówić on-line z dostawą do domu lub odebrać osobiście w siedzibie lokalu przy ul. Górnośląskiej 71.
- Gdy tworzyliśmy Tutti Santi, to nasza ambicją i celem było to, aby powstało miejsce, w którym nie tylko będzie można zjeść tradycyjne włoskie dania. Chcieliśmy, aby było to miejsce, w którym można będzie rozmawiać o włoskiej kulturze, włoskiej kuchni, w którym będzie można próbować najlepszych włoskich produktów. Podstawą naszej działalności jest nadal restauracja i serwowanie najlepszej włoskiej pizzy, według receptury Valerio Valle mistrza Włoch, mistrza Europy i wicemistrza świata. On otwiera każdą naszą pizzerie, wdraża swoje receptury i certyfikuje naszych pizzaiolo (piekarz specjalizujący się w pieczeniu pizzy). Chcemy jednak także udostępniać naszym gościom najlepsze włoskie produkty - mówi Sergiusz Urbaniak, właściciel sieci Tutti Santi.
Początkowo w restauracji pojawił się włoski kredens oferujący głównie przetwory i słodycze. Czas kwarantanny sprzyjający przemyśleniom i zmianom sprawił, że zmieniła się i poszerzyła oferta Tutti Santi. I tak powstały Delikatesy Tutti Santi - włoskie historie..., ku zadowoleniu smakoszy dopytujących o pochodzące z Italii wędliny i sery.
- Z każdym włoskim produktem związana jest jakaś historia, jakiś mit, czasami legenda. Te produkty są absolutnie wyjątkowe, gdyż stoi za nimi wielowiekowa tradycja ich wytwarzania. To specyfika związana z historią Włoch, podzielonych w dawnych wiekach na księstwa stanowiące odrębne państewka, z których każde miało własną winnicę, browar, swoją małą masarnię. Lokalne produkty wytwarzali często mnisi, według własnych receptur - opowiada Sergiusz Urbaniak.
Do dzisiaj lokalni wytwórcy we Włoszech korzystają z tych receptur tworząc produkty, m.in. wędliny o niepowtarzalnym, wyjątkowym smaku. Bardzo dużo włoskich produktów opatrzonych jest specjalnym certyfikatem unijnym, nadawanym wyrobom regionalnym, wytwarzanym wyłącznie w określonym jednym miejscu.
W kaliskich delikatesach można znaleźć właśnie takie wyjątkowe, oryginalne produkty jak dojrzewające szynki, m.in. Prosciutto Crudo Parma, szlachetną polędwicę wołową Breasola, moczone w czerwonym winie i aromatyzowane koprem włoskim salami Finocchiona oraz około dwadzieścia rodzajów włoskich serów - krowich, owczych i kozich. Bogaty jest wybór makaronów i oliwy - produktów bazowych dla dań włoskiej kuchni.
Specjały dostępne w delikatesach są prawdziwą zachętą do eksperymentowania we własnej kuchni domowej i odkrywania nowych smaków.
Wszystkie produkty można znaleźć na stronie www.tuttisanti.pl w zakładce Delikatesy. Natomiast włoskie przepisy i inspiracje kulinarne publikowane będą na stronie internetowej i w social mediach Tutti Santi.
(dk)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
mamy promować polskie wyroby i je kupować nie będę wydawać nadrogie i wątpliwej jakości produkty kupować,tylko Polskie
nazwisko Urbaniak zle mi sie kojarzy chyba że to nie ta rodzina,hi,hi,hi
Redakcja robi reklamę niby jak artykuł. Ale Dzień Dziecka to nawet dzieci się nie nabiorą. Bądźcie bardziej inteligentni.