Reklama

Tutti Santi w Kaliszu. Legendarna pizza i... delikatesy z włoskimi specjałami

01/06/2020 17:13

Kaliska pizzeria Tutti Santi, która doczekała się ogromnego ogromnego grona wielbicieli mistrzowskiej włoskiej pizzy, startuje z nowym pomysłem. Właśnie powstały delikatesy z wyśmienitymi produktami jak sery, wędliny, oliwy, makarony i inne, sprowadzanymi prosto z Włoch, od najlepszych producentów

Wszystkie specjały można zamówić on-line z dostawą do domu lub odebrać osobiście w siedzibie lokalu przy ul. Górnośląskiej 71.

- Gdy tworzyliśmy Tutti Santi, to nasza ambicją i celem było to, aby powstało miejsce, w którym nie tylko będzie można zjeść tradycyjne włoskie dania. Chcieliśmy, aby było to miejsce, w którym można będzie rozmawiać o włoskiej kulturze, włoskiej kuchni, w którym będzie można próbować najlepszych włoskich produktów. Podstawą naszej działalności jest nadal restauracja i serwowanie najlepszej włoskiej pizzy, według receptury Valerio Valle mistrza Włoch, mistrza Europy i wicemistrza świata. On otwiera każdą naszą pizzerie, wdraża swoje receptury i certyfikuje naszych pizzaiolo (piekarz specjalizujący się w pieczeniu pizzy). Chcemy jednak także udostępniać naszym gościom najlepsze włoskie produkty - mówi Sergiusz Urbaniak, właściciel sieci Tutti Santi.

Początkowo w restauracji pojawił się włoski kredens oferujący głównie przetwory i słodycze. Czas kwarantanny sprzyjający przemyśleniom i zmianom sprawił, że zmieniła się i poszerzyła oferta Tutti Santi. I tak powstały Delikatesy Tutti Santi - włoskie historie..., ku zadowoleniu smakoszy dopytujących o pochodzące z Italii wędliny i sery.

- Z każdym włoskim produktem związana jest jakaś historia, jakiś mit, czasami legenda. Te produkty są absolutnie wyjątkowe, gdyż stoi za nimi wielowiekowa tradycja ich wytwarzania. To specyfika związana z historią Włoch, podzielonych w dawnych wiekach na księstwa stanowiące odrębne państewka, z których każde miało własną winnicę, browar, swoją małą masarnię. Lokalne produkty wytwarzali często mnisi, według własnych receptur - opowiada Sergiusz Urbaniak.

Do dzisiaj lokalni wytwórcy we Włoszech korzystają z tych receptur tworząc produkty, m.in. wędliny o niepowtarzalnym, wyjątkowym smaku. Bardzo dużo włoskich produktów opatrzonych jest specjalnym certyfikatem unijnym, nadawanym wyrobom regionalnym, wytwarzanym wyłącznie w określonym jednym miejscu.

W kaliskich delikatesach można znaleźć właśnie takie wyjątkowe, oryginalne produkty jak dojrzewające szynki, m.in. Prosciutto Crudo Parma, szlachetną polędwicę wołową Breasola, moczone w czerwonym winie i aromatyzowane koprem włoskim salami Finocchiona oraz około dwadzieścia rodzajów włoskich serów - krowich, owczych i kozich. Bogaty jest wybór makaronów i oliwy - produktów bazowych dla dań włoskiej kuchni.

Specjały dostępne w delikatesach są prawdziwą zachętą do eksperymentowania we własnej kuchni domowej i odkrywania nowych smaków.

Wszystkie produkty można znaleźć na stronie www.tuttisanti.pl w zakładce Delikatesy. Natomiast włoskie przepisy i inspiracje kulinarne publikowane będą na stronie internetowej i w social mediach Tutti Santi.

(dk)


 

 

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    gość 2020-06-01 18:58:47

    mamy promować polskie wyroby i je kupować nie będę wydawać nadrogie i wątpliwej jakości produkty kupować,tylko Polskie

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    gość 2020-06-01 19:00:41

    nazwisko Urbaniak zle mi sie kojarzy chyba że to nie ta rodzina,hi,hi,hi

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    Gość - niezalogowany 2020-06-01 22:19:23

    Redakcja robi reklamę niby jak artykuł. Ale Dzień Dziecka to nawet dzieci się nie nabiorą. Bądźcie bardziej inteligentni.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo zyciekalisza.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do