
Kolejka przed „Starą Pączkarnia” na ulicy Zamkowej to już pewnego rodzaju norma. 20 lutego, czyli w tłusty czwartek, przed lokalem od rana kłębił się prawdziwy tłum
Pączkarnia, istniejąca w Kaliszu od nieco ponad dwóch miesięcy już zyskała liczne grono fanów. Kaliszanie doceniają wyjątkowy smak oraz bardzo bogatą ofertę smaków. – „Stara Pączkarnia” jest manufakturą. Pączki wyrabiamy na miejscu, ręcznie, używając do produkcji najwyższej jakości surowców – mąki, jaj, drożdży oraz nadzienia, czyli owoców i naturalnych składników, a nie gotowego ciasta ani półproduktów. Poza tym nadzienie jest zawijane przed smażeniem co naszym produktom daje niesamowity smak i aromat – zdradza tajemnice sukcesu Jarosław Karmowski, właściciel kaliskiej pączkarni.
Kaliska „Stara Pączkarnia” jest jedną z ponad 50 placówek powstałej ponad 30 lat temu ogólnopolskiej sieci. (pp)
Fot. J. Zychowicz
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
A nadzienie to wiadrami firma produkująca to nadzienie dostarcza !