Reklama

Kaliski festiwal smaków z Kurtem Schellerem

13/06/2018 15:16

Miniony weekend był prawdziwą gratką dla smakoszy, którzy tłumnie  odwiedzali stoiska kulinarne na Kaliskim Festiwalu Smaków, oglądając pokazy i degustując potrawy.

 Około tysiąca porcji degustacyjnych przyrządzono na bardzo dużym grillu. Dania przygotowywało czterech kucharzy, mistrzów Polski w BBQ wraz z prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Jarosławem Uścińskim oraz Kurtem Schellerem, szwajcarskim szefem kuchni, autorem książek kucharskich, krytykiem kulinarnym i założycielem Akademii Kulinarnej.  Odbyły się również konkursy dla restauratorów na potrawy regionalne  oraz dla mieszkańców miasta pod hasłem „Moje wypieki” i „Moja spiżarnia”.

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    Ewa22 - niezalogowany 2018-06-15 12:18:03

    Podczas Festiwalu Smaków można było obejrzeć występy zespołów oraz zaproszony szczególnie na tę okazję zespól tańca towarzyskiego z zaprzyjaźnionego miasta z Francji. Szkoda że wielu kaliszan dowiaduje się o tym po fakcie. Organizator słabo się starał nie dając żadnych wcześniej ogłoszeń. A było warto spędzić ten czas na festiwalu.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    Ewa22 - niezalogowany 2018-06-15 12:08:31

    O Festiwalu Smaków dowiedzieli się przypadkowi kaliszanie którzy akurat znaleźli się w parku. Nie było wcześniej żadnych informacji ani w ŻK /dwie linijki w dużym artykule/ani w Radiu Centrum, które to radio zawsze ogłasza: warto się wybrać. A tu cisza. Przyjechały do Kalisza sławy kulinarne. Gratkę mieli smakosze pieczonych żeberek, wołowiny, faszerowanych kaczek, pieczonego w całości prosiaka, raz ciast przyniesionych przez kaliszan do konkursu. Nawet nie podaliście zwycięskiej restauracji.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo zyciekalisza.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do