
Zakończył się drugi etap Ogólnopolskiego Konkursu „Bitwy na drobiowe smaki 2” w którym wzięli udział uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego”i. Młodzi kucharze musieli wykazać się ogromną kreatywnością, by sprostać wymaganiom turnieju. Ich zadaniem było stworzenie własnej interpretacji dania zaprezentowanego przez głównego sędziego konkursu, adepci sztuki kulinarnej mieli do wykorzystania składniki: pierś oraz udko z kurczaka, buraczki, pomidory, ser tofu i ciasto francuskie. Dwa zespoły z kaliskiego Gastronomika rywalizowały z innymi grupami z wielkim zaangażowaniem. Ostatecznie uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSGH zajęli drugie miejsce. Konkurs odbył się w środę 07.12. 2022r.
(RED)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie