
Właściciele Bistro „Pasja” w Kaliszu postanowili odmienić jeden ze swoich dwóch lokali w kuchnię serwującą dania mączne, a przede wszystkim smaczne i ręcznie robione pierogi. Szyld „Bistro Pasja” przy ulicy Granicznej 78A zamieni się teraz w „Pierożek i Knedelek
Lokal, który do niedawna oferował w menu typowe obiady domowe, dzisiaj oferuje zupełnie inne smaki. „Pierożek i Knedelek” będzie obfitował w dawne przepisy, według długoletniego doświadczenia zaprzyjaźnionego kucharza – Dariusza Szymkowiaka.
Zmiana wystroju oraz kuchni wiąże się z prośbami klientów, którzy domagali się w ofercie większej ilości pierogów, naleśników, knedli oraz innych produktów mącznych.
- Prowadząc dwa lokale z obiadami domowymi, nie mogliśmy pozwolić sobie na dodatkowe serwowanie tego, o co prosili nas klienci. Opinia ich jest dla nas najważniejsza, dlatego postanowiliśmy, że jedno bistro będzie miało inne przeznaczenie – powiedział jeden z właścicieli, Tomasz Urbaniak.
W stałym menu znajdą się ręcznie lepione pierogi z farszem mięsnym, ruskie oraz te na słodko. Nie zabraknie także różnego rodzaju knedli oraz naleśników. Każdego dnia pojawi się w ofercie również coś nowego, o czym będzie można przeczytać na stronie internetowej „Pierożka i Knedelka”. W niecodziennych przepisach mogą znaleźć się m.in. ukraińskie pielmienie, pierogi argentyńskie, kluski żelazne lub np. potrawy, które niegdyś były podawane na Bazarze Różyckiego we Warszawie.
- Chcemy powrócić do dawnych, zapomnianych przepisów. Wykorzystamy w swojej pracy wieloletnie doświadczenie oraz smaki z naszego dzieciństwa. Jesteśmy otwarci na propozycje klientów oraz na ich potrzeby – oznajmił szef kuchni, Dariusz Szymkowiak
Właściciele postawili na świeże produkty oraz na dania przygotowane własnoręcznie. Klient również będzie mógł na miejscu obserwować powstawanie jego posiłku.
- Teraz można zdecydować czy ma się ochotę na obiad domowy z „Bistro Pasji” czy danie mączne z „Pierożka i knedelka”. Lokale gastronomiczne mieszczą się w odległości kilkunastu metrów, wobec tego nie będzie problemu, jeśli dana osoba będzie chciała jednocześnie skorzystać z ofert dwóch barów– powiedział drugi właściciel, Tomasz Widelski.
Ceny dań mącznych wahają się w granicach 10-12zł, natomiast dowóz na terenie Kalisza jest darmowy w przypadku zamówienia powyżej 30zł. Jeśli jednak zamówienie jest mniejsze - za dostawę płacimy tylko 3zł. Bar oferuje także catering, imprezy okolicznościowe oraz plenerowe.
„Pierożek i Knedelek” zaprasza na degustacje potraw już w tą środę, dzięki czemu będzie można ocenić smaki nowego bistro w Kaliszu. Bistro czynne będzie codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 - 16:00. Właściciele spieszą się ponadto z otwarciem kolejnego lokalu, o czym możemy przeczytać niedługo na naszym portalu. Czy zaskoczą nas nowym pomysłem? O tym przekonamy się już wkrótce.
Tel: 511 009 909
Link do strony „Pierożek i Knedelek”: https://www.facebook.com/Bistro-Piero%C5%BCek-i-Knedelek-158106598254106
Magdalena Furmaniak
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie