Reklama

Klaster Spożywczy obchodził 10-lecie

26/10/2019 07:31

Z okazji 10-lecia działalności Klastra Spożywczego Południowej Wielkopolski w restauracji Zdrojowa w Opatówku odbyło się uroczyste spotkanie, na którym podsumowano dotychczasowy dorobek tego stowarzyszenia

Prezes Klastra dr hab. Krzysztof Koszela w swoim wystąpieniu wskazywał m.in. osiągnięcia firm klastrowych w dziedzinie innowacyjności i działalności badawczo-rozwojowej. Tematykę innowacyjności produktowych w przemyśle spożywczym przedstawiła Anna Połczyńska, prezes Wielkopolskiego Centrum Klasteringu, a dr hab. inż. Joanna Kobus-Cisowska mówiła m.in. o sproszkowanych skorupkach jaj jako doskonałym źródle wapnia. Podczas opatóweckiego spotkania tytułem Honorowego Prezesa Klastra wyróżniono Jana Kolańskiego. Dodajmy, że w spotkaniu tym – obok członków Klastra – uczestniczyli przedstawiciele Politechniki Poznańskiej, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Starostwa Powiatowego w Kaliszu, Kaliskiego Inkubatora Przedsiębiorczości oraz Zakładu Doskonalenia Zawodowego. (kord)

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo zyciekalisza.pl




Reklama
Wróć do