
Z okazji 10-lecia działalności Klastra Spożywczego Południowej Wielkopolski w restauracji Zdrojowa w Opatówku odbyło się uroczyste spotkanie, na którym podsumowano dotychczasowy dorobek tego stowarzyszenia
Prezes Klastra dr hab. Krzysztof Koszela w swoim wystąpieniu wskazywał m.in. osiągnięcia firm klastrowych w dziedzinie innowacyjności i działalności badawczo-rozwojowej. Tematykę innowacyjności produktowych w przemyśle spożywczym przedstawiła Anna Połczyńska, prezes Wielkopolskiego Centrum Klasteringu, a dr hab. inż. Joanna Kobus-Cisowska mówiła m.in. o sproszkowanych skorupkach jaj jako doskonałym źródle wapnia. Podczas opatóweckiego spotkania tytułem Honorowego Prezesa Klastra wyróżniono Jana Kolańskiego. Dodajmy, że w spotkaniu tym – obok członków Klastra – uczestniczyli przedstawiciele Politechniki Poznańskiej, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Starostwa Powiatowego w Kaliszu, Kaliskiego Inkubatora Przedsiębiorczości oraz Zakładu Doskonalenia Zawodowego. (kord)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie