Reklama

Oleje kluczem do zdrowia

09/07/2009 15:56

To niesamowite ile zdrowia i energii dodaje codzienne spożywanie 1 łyżeczki nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega3 i omega6. Trzeba tylko wiedzieć jakie tłuszcze używać. Które oleje są najlepsze, na czym smażyć. Wszystko to wg najnowszej wiedzy

Rzadko kto wie, że ukradziono mu z talerza coś bez czego organizm nie może funkcjonować. Chodzi o dwa niezbędne dla zdrowia tłuszcze z grupy omega 3 (ALA) i omega 6 (LA). Są to tłuszcze niezbędne, czyli takie, których nasze organizmy nie potrafią wyprodukować samodzielnie i muszą je otrzymać z zewnątrz w postaci posiłku. Wg wielu badań brak tych olejów przyczynia się do lawinowego wzrostu chorób cywilizacyjnych typu rak, cukrzyca czy kłopoty z krążeniem itp, bo nasi dziadowie spożywali te tłuszcze codziennie my zostaliśmy ich pozbawieni. Niestety prawa natury są takie, że ciąża dodatkowo okrada organizm matki z tych cennych olejów. Jest także dobra wiadomość.  Jeśli będziemy wiedzieć o które tłuszcze chodzi i skąd je wziąć to możemy je uzupełnić. Wystarczy półtorej łyżeczki dziennie by zauważyć  niesamowite efekty zdrowia i energii jakie daje przywrócenie spożywania tych niezbędnych tajemniczych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pierwszą poprawę zdrowia można poczuć już po pół godziny. W marketach oferuje się ze 200 gatunków tłuszczów. Warto wiedzieć które z nich są coś warte  na których wolno smażyć, a które bezwzględnie trzeba używać na zimno. Sklep: www.jut.com.pl

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo zyciekalisza.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do